Jóga a Folyondárban

Fáj a hátad, feszült vagy, esetleg nem érzed jól magad a bőrödben?

Megoldás a Folyondárban: a Gerincjóga olyan mozgás rendszer, amely segít egészségessé, edzetté és kiegyensúlyozottá válnod.

A jóga célja és pozitív hatásai

A fizikai test egészségének helyreállítása. A helyes tartás elsajátítása a mozgásszervi problémák elkerülésének alapfeltétele. Emellett megfelelő légzés megtanulása is kiemelt szerepet kap a jógában. Közvetlen hatással van a hormonrendszerre, emésztésre és az energiatestre, nem utolsósorban a fő területe a stresszoldás, a relaxációra való képesség javítása.

Hatha Jóga

A hatha jóga több ezer éves tudománya harmonizálja az egész testet, szerveket, mirigyeket és az idegrendszert. A klasszikus jógagyakorlatok (ászanák) mellett az órák során fontos szerepet kapnak a különböző légzőgyakorlatok (pránajáma) a szimbolikus testtartások (mudrák). Az órákat ráhangolódással, rövid bemelegítő gyakorlatsorral, napüdvözlet variációkkal kezdjük; álló és egyensúly gyakorlatokkal, fordított és fél-fordított test helyzetekkel majd relaxációval zárjuk. A hatha jóga rendszeres gyakorlása fejleszti az izomzatot, hajlékonnyá tesz, növeli az állóképességet, teherbírást, emellett jótékonyan hat az idegrendszerre nyugtatva, energetizálva azt. Hatására jelentős mértékben csökken a stressz, ahogy rendszeressé válik a gyakorlás.

Oktató: Mayer Vera

Már a jóga előtt is sokat foglalkoztam mozgással és az egészséges életmóddal.
A gerincjógára véletlenül bukkantam, kipróbáltam és már az első alkalommal magával ragadott. Tudni akartam az ászanák jótékony hatásairól, a jóga filozófiai hátteréről, ezért rövidesen beiratkoztam a Mandala stúdiók és az IWT közös oktatói képzésére. Ekkor még nem gondoltam komolyan az oktatásra, inkább saját fejlődésem volt a cél. Ám a jóga alaposan felforgatta az életemet. Rendkívül intenzív munkát jelentett: a napi rendszeres órai gyakorlás (gerincjóga) mellett, szakmai táborokon, tanfolyamokon, és a mozgásterapeuta képzésen vettem részt.
A jóga része mindennapi életemnek, hitet, pozitív világlátást nyújtott és nyújt azóta is, melyekből szeretnék tanítványaimnak is minél többet, minél hatékonyabban átadni. A jóga segítségével nemcsak fizikai szinten éreztem változást, hanem hatásai által lelki szinten pozitív változásokat tapasztaltam, felfedeztem, ami bennem rejlik, hogyan működik, mi mozgat meg, mi működtet, és hogyan tudom ezt tudatosan átélni, benne lenni a jelen pillanatokban. Mesteremnek Németh Gergőt és Juhász Saroltát tekintem.
A gerincjóga megerősítette az izmaimat, megtanított a helyes légzésre és kinyitott egy új világot.
A Hatha jóga ösvényén járva folyamatosan tanulok, tapasztalok. Mindeközben örömmel adom át tudásom mások számára. – női jóga, hatha jóga flow

Gerinc és hatha jóga minden kedden 10.30-12.00 a Folyondárban!*

*A 90 perces órákat aerobik jeggyel vagy bérlettel vehetitek igénybe.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>